BLIV FRIVILLIG MENTOR

Som frivillig mentor i FISKEN bliver du mentor for en ung mand eller kvinde mellem 18-24 år, som på den ene eller anden måde befinder sig i en udsat position. Mentorarbejdet handler om at opbygge en tillidsfuld relation til en ung og være en anerkendende sparringspartner i forhold til de udfordringer, som den unge står overfor. De unge har vidt forskellige baggrunde, men vil typisk enten:

  • Være frafaldstruede på deres ungdomsuddannelse
  • Være psykisk sårbare
  • Ikke have været en del af hverken arbejdsmarkedet eller uddannelsessystemet i en længere periode
  • Have en plettet straffeattest

I FISKEN er det mentor og mentee, som sammen finder frem til omfanget af mentorforløbet og løbende aftaler, hvor møderne finder sted, og hvor længe de varer. Vores erfaring er, at man typisk mødes hver eller hver anden uge i 1-2 timer og derudover holder ugentlig kontakt per sms eller telefonsamtale. Et mentorforløb i FISKEN varer som udgangspunkt seks måneder med mulighed for forlængelse.

Derudover afholder vi et erfaringsudvekslingsmøde den første tirsdag i måneden fra klokken 17-19 – med undtagelse af januar, juli og august. Her vil du møde de andre mentorer, deltage i faglig sparring og blive en del af et stærkt frivilligfællesskab, hvor vi har det sjovt sammen og støtter hinanden i mentorarbejdet.

NUVÆRENDE SAMARBEJDSPARTNERE:

  • FGU Hovedstaden

  • SOSU H

VI TILBYDER:

Når du er frivillig mentor lægger vi stort vægt på, at du er godt klædt på til at indgå i arbejdet som mentor. Du gennemgår et introforløb, hvor vi blandt andet behandler mentorrollen, pædagogiske metoder og værktøjer til relationsopbygning.

Ligeledes vægter vi, at du løbende opkvalificeres i dit arbejde. Derfor afholder vi hver måned en erfaringsudveksling, hvor du har mulighed for at sparre og dele oplevelser med øvrige mentorer. Yderligere tilbyder vi løbende faglige og sociale arrangementer for alle frivillige i FISKEN.

FORVENTNINGER TIL DIG:

  • Du er mindst 25 år
  • Kan fastholde og motivere unge mennesker
  • Kan arbejde ud fra en anerkendende og narrativ tilgang, hvor vi vægter den gode relation og dialog
  • Kan være frivillig i mindst et år og gerne længere

Vi vil løbende have samtaler med interesserede. Hvis du har spørgsmål er du mere end velkommen til at kontakte projektleder Nikoline Sten. 

Kontakt Nikoline på nikoline@fisken.org eller telefon 22 22 99 85

 

Kontakt FISKEN:

 Er du interesseret i at få en mentor, blive frivillig mentor, at samarbejde eller har du spørgsmål? Kontakt projektleder Nikoline på mail: nikoline@fisken.org eller tlf: 22 22 99 85

Foreningen FISKEN - Ingerslevsgade 108, 1705 København V - Telefon: 31 64 48 99 - Mail: info@fisken.org - CVR nummer: 29 14 50 67