Hjælp til søgning af statsborgerskab og opholdstilladelse

FISKEN tilbyder hjælp til at søge dansk opholdstilladelse og statsborgerskab (indfødsret). Tilbuddet er henvendt alle unge mellem 17-24 år.

I FISKEN mener vi, at alle unge danskere uden permanent opholdstilladelse eller med udenlandsk statsborgerskab skal have have samme rettigheder og muligheder som unge med dansk pas.

Reglerne og procedurerne for søgning af opholdstilladelse og statsborgerskab er komplekse, tidskrævende og svære at finde ud af. Derfor tilbyder vi vejledning, hvor vi sammen gennemgår krav, forpligtelser, dokumenter m.v.

Har du spørgsmål eller vil du gerne bestille en tid til hjælp med opholdstilladelse eller statsborgerskab? Så tøv ikke med at kontakt FISKENs pædagogiske koordinator Anne-Grethe på mail anne-grethe@fisken.org eller ring til FISKEN på tlf: 33 31 97 55.

 

 

Opholdstilladelse

Hvis ikke du har dansk pas, skal du søge om permanent opholdstilladelse, når du fylder 18 år. Det gælder også selvom du er født og opvokset i Danmark. Processen kan være svær og det er vigtigt, at du forstår, hvad du skal gøre, hvis du ønsker at søge og få permanent opholdstilladelse.
Du kan læse regler samt de krav, som du skal opfylde for at kunne søge opholdstilladelse, her.

Statsborgerskab

Før du kan søge dansk statsborgerskab skal du have opnået permanent opholdstilladelse.
Du kan læse regler samt de krav, som du skal opfylde for at kunne søge dansk statsborgerskab, her.

 

 

 

FISKEN tager forbehold for eventuelle fejl eller ændringer og henviser altid til de pågældende ministeriers hjemmesider eller www.nyidanmark.dk