På en solbeskinnet dag i september blev FISKENs ladcykel godt fyldt med slikposer, flyers, visitkort, skilte, en god omgang ice tea og forventninger helt i top – FISKEN skulle nemlig igen i år med på Ungdommens Folkemøde.  

Ungdommens Folkemøde er en tredages demokratifest, hvor unge fra hele landet samles om at hylde demokratiet. Her er politiske partier og ungdomspartier repræsenteret samt organisationer af forskellig art som har interesse i unge. Derfor var FISKEN selvfølgelig også at finde på Ungdommens Folkemøde, da det var en oplagt mulighed for at møde en masse unge på et sted og få spredt budskabet om FISKEN.

Solen stod højt og stemningen ligeså, da FISKEN ankom til Valbyparken, hvor begivenheden blev afholdt i år. Medarbejdere fra FISKENs afdelinger på Vesterbro og i Valby var samlet, og vi blev ved ankomsten hurtigt ”angrebet” af de første unge, som blev tiltrukket af vores store orange skilte med påskriften ”Er pengene ved at slippe op? Så har du brug for et fritidsjob!” – og selvfølgelig også vores medbragte små slikposer. Selvom slikposerne var et godt tiltrækningsmiddel, virkede de unge oprigtigt interesserede i at høre om hvad Fritidsjobformidlingen laver, hvad vi hjælper med og hvordan de kunne tjene deres egne penge. Dagen efter fortsatte vi i Valbyparken igen, dog med lidt mindre sol og lidt mindre slik, men stadig med godt humør. Også her fik vi talt om fritidsjob og jobsøgning med en masse flere unge.

Når de unge ikke kom til os, var vi hurtige til at gå ud og snakke med dem, som passerede vores medbragte ladcykel. Ladcyklen fungerede som en rullende stand med flag og godter stikkende op og var en god pendant til de store telte som de andre organisationer og partier havde. Under Folkemødet kom vi både i snak med unge, som var interesserede i at få hjælp til at søge job, og unge som havde job, men som aldrig havde prøvet at skrive en ansøgning. Det var en ret god oplevelse, specielt som ny praktikant, at få lov til at snakke med så mange og forskelligartede forsamlinger af unge, og her danne sig et indtryk af hvad efterspørgslen egentlig er, hvad de unge ved og ikke ved. De unge vi mødte, var alt imellem 12 og 24 år og kom fra hele landet. Vi blev sågar interviewet af elever fra Svendborg Gymnasium, som syntes, at Fritidsjobformidlingen var en god historie at formidle på trods af den lange afstand.

For Niclas Gomes, som er praktikant i FISKENs fritidsjobformidling, var det spændende at møde unge fra forskellige steder i landet: ”Det var fedt at få lov til at snakke med så mange unge og fortælle om vores fritidsjobindsats. Samtidig var det spændende at at opleve de mange telte og lytte til de ungdomspolitiske debatter, som blev afholdt”. Det overraskede desuden Niclas positivt, at så mange forskellige politikere bakkede op om Ungdommens Folkemøde.

God mulighed for at netværke

Udover at Ungdommens Folkemøde var et perfekt sted til at komme i snak med en masse unge mennesker og udbrede vores tilbud, var det samtidigt også et godt sted til at finde nye samarbejdspartnere og hilse på nuværende. En tur forbi vores samarbejdspartner GAME kom vi selvfølgelig også, som blev glade for at se os.

Giver det pote for FISKEN at være på Ungdommens Folkemøde? Det vil tiden her efter demokratifesten vise. Vi glæder os til at se om flere unge finder frem til vores fritidsjobformidlinger på Vesterbro, Sydhavnen eller Valby og om vi får nogle nye gode samarbejder op og stå mellem andre organisationer.

 

Artiklen er skrevet af Mira Lundsgaard, praktikant i FISKEN Fritidsjobformidling