Kreativ ildsjæl søges til fredagsklub for unge flygtninge og tilflyttere

 

Har du en kreativ side med hang til DIY-projekter? Vil du bruge dine evner til at skabe fællesskab og hygge for unge flygtninge og tilflyttere? Så bliv en del af frivilligholdet i FISKENs fredagsklub Make My Friday.

Vi søger frivillige der kan bidrage med kreative tiltag i vores indsats for unge med flygtningbaggrund eller med dansk som andetsprog. Med Make My Friday, tilbyder vi unge et frirum og et socialt ungefællesskab, samt et sted at øve dansk og engelsk i uformelle rammer. Det gør vi gennem kreative workshops, der fungerer som “et fælles tredje” at mødes om.

 

Som frivillig i FISKENs Make My Friday klub, bidrager du med:  

– Kreative input til workshops og DIY projekter

– At unge med flygtningebaggrund eller dansk som andetsprog kan mødes på tværs og bygge venskaber

– At styrke de unges selvværd og sociale kompetencer

– At give de unge en positiv start på weekenden

 

Du er: 

  • God til at planlægge og facilitere kreative projekter vi kan hygge os omkring
  • Udadvendt, opsøgende og nysgerrig på andre mennesker
  • God til at igangsætte aktiviteter, og involvere de unge i dem
  • Med på at skabe et hyggeligt og trygt rum
  • Klar på at give din tid to fredage om måneden

 

 Om Make My Friday: 

Make My Friday tilbyder unge en positiv indgang til weekenden med tilbuddet om en social fredag i samvær med andre unge. Ordet “make” markerer, at vi laver noget sammen – vi igangsætter kreative projekter, som er nemme at indgå i, uanset forudgående kompetencer, og med mulighed for at de unge kan prøve af, lære nyt og byde ind.

Fredagens kreative projekt fungerer som et såkaldt fælles tredje, i det at vi mødes på tværs af sprogbarrierer, kulturforskelle og mangfoldighed i alder, køn, religion og livsvilkår. De nonverbale aktiviteter er omdrejningspunktet for et uformelt og præstationsfrit rum, hvor de unge, sammen med FISKENs voksne, kan øve sig i dansk og engelsk og lære om hinandens kultur.

 

Målgruppe:

Make My Fridays primære målgruppe er unge med flugterfaringer mellem 16-24 år. Men Make My Fridays er åbent tilbud for alle unge, der har svært ved det danske eller engelske sprog, og som har lyst til at mødes i et socialt fællesskab og ønsker at øve deres sprogkundskaber i et uformelt miljø. Alle er velkomne – uanset forudsætninger.

 

Tid og sted:

Make My Friday afholdes hver fredag i tidsrummet 14-17 i FISKEN på Ingerslevsgade 108 på Vesterbro. Det er vigtigt, at du kan deltage to gange om måneden.

I FISKEN mener vi, at det skal være sjovt og udbytterigt at være frivillig, og derfor afholder vi løbende sociale og faglige arrangementer, som kan være med til at styrke fællesskabet og arbejdet i FISKEN.

Vil du vide mere om hvad vi laver i Værestedet så tjek FISKENs Instagram. Er du interesseret i at blive frivillig, eller har du spørgsmål, så ring til Ginnie på 93 84 06 56.