Frivillig i FJF

Når du er frivillig i FJF, er du med til at gøre en mærkbar forskel for unge i udsatte positioner

Som frivillig i FJF har du en fast vagt hver uge, hvor du hjælper forskellige unge med at holde vejledende samtaler, skrive en ansøgning og fortælle om regler, rettigheder og meget mere. Derudover indgår du også i værestedsarbejdet, når du ikke har samtaler og har dermed et særligt indblik i mange af FISKENS funktioner.

Arbejdet med de unge er utroligt givende og lærerigt

Du lærer at kommunikere på mange forskellige niveauer med mange forskellige unge, der alle brænder for at få et fritidsjob. Arbejdet kræver, at du som frivillig har en stor del tålmodighed og ikke lader dig slå ud af udfordringer. En stor del af arbejdet handler om at kunne kommunikere med den unge og fastholde hendes/hans motivation – og ikke mindst din egen!

Det er spændende at kunne se en udvikling, en form for fremskridt eller bare en lille åbenbaring hos den unge. For så tænker man jo, at man måske har gjort bare en lille forskel. Det er dét, der er det fede.” Sofie – tidligere frivillig i FJF

En frivillig arbejdsplads med fokus på sociale og faglige arrangementer

Når du er frivillig i FISKEN lægger vi stor vægt på, at du skal opkvalificeres i dit arbejde, og ligeledes, at der er tid til smil og grin. Vi holder derfor både en faglig dag, møder og to personalefester om året, for at du kan blive klædt ordentligt på i forhold til dit frivillige arbejde i FJF og ikke mindst møde andre frivillige, praktikanter og ansatte udenfor FISKENS vante rammer.

Drømmer du om at hjælpe unge i fritidsjob? Så kan det være, at det lige netop er dig vi leder efter!

I FJF hjælper vi unge, der ikke på egen hånd vil kunne få et fritidsjob. De unge har qua deres baggrund svært ved at skabe en indgang til det danske arbejdsmarked. De ved typisk ikke hvor og hvordan de skal søge, og de mister hurtigt modet efter afslag. Derfor opsøger de unge selv FJF, hvor vi hjælper dem med at formidle kontakt til potentielle arbejdsgivere og bistår dem med at finde et fritidsjob. FJFs mål er at få de unge væk fra gadehjørnerne og ind i virksomhederne. Vi mener nemlig, at de unge med et fritidsjob får adgang og introduktion til arbejdsmarkedet og dermed også samfundet.

Som fritidsjobformidler hjælper du de unge med at afklare deres ønsker for job, skrive ansøgning/CV, forberede jobsamtaler med mere. Når du ikke har aftaler med en ung, hvilket kan variere i perioder, er du en del af det øvrige team af frivillige i FISKEN, hvor du hjælper til med den daglige drift af værestedet.

Vi er på udkig efter frivillige, der brænder for arbejdet med udsatte unge og hjælpe dem i deres hverdag og vejlede i forhold til fritidsjob. Vi søger fritidsjobformidlere, som kan tage en fast ugentlig vagt i tidsrummet mandag – torsdag fra kl. 15-18.

Vi tilbyder

Som frivillig i FISKEN får du mulighed for at få en unik erfaring med at motivere og arbejde med unge mennesker. Du indgår på lige fod med FISKENS øvrige personale og sidst men ikke mindst, får du indsigt i en ny verden samt masser af ny erfaring til dit CV. Har du selv gode ideer til nye og spændende aktiviteter, er vi altid lydhør.

For at blive frivillig i FISKEN skal du

  • Være fyldt 21 år
  • Være fuld af gå-på mod og opsøgende i forhold til de unge, så de bliver aktivt inddraget i de forskellige aktiviteter
  • Have et tolerant menneskesyn og kunne indgå i et samarbejde med marginaliserede unge
  • Kunne afse tre timer en fast dag om ugen
  • Være indstillet på at være frivillig i FISKEN i min. et år og meget gerne længere
  • Være indstillet på, at vi indhenter en børneattest på dig

Er du interesseret?

Så skriv en kort ansøgning til Maja Thorsteinsson på mail maja@fisken.org eller ring på tlf.: 27 57 75 87 for at høre mere – vi søger løbende frivillige. Vi glæder os til at høre fra dig!