Det har været en rigtig god uge i FISKEN. Vi har nemlig vundet hele to priser – Årets Kriminalpræventive Pris og Frivilligprisen 2019. Vi er meget stolte og taknemmelige over den store anerkendelse af FISKENs arbejde med unge. Det giver et ekstra skud motivation og bekræftelse på, at FISKENs arbejde er vigtigt og nødvendigt.

“FISKEN gør en kæmpe indsats for de børn og unge, så de kan få et godt og sundt ungdomsliv uden kriminalitet og misbrug. FISKEN på Vesterbro spiller for mange unge en vigtig rolle som sikker havn og et alternativ til gadelivet. Her kan de unge få en hjælpende hånd og møde voksne, der kan guide dem til fritidsjob og gode fællesskaber uden kriminalitet”, sagde justitsminister Nick Hækkerup, da han overrakte FISKEN Den Kriminalpræventive Pris.

FISKEN ER ET FRISTED FOR UNGE

I Det Krimiannalpræventive Råd, som arbejder for at oplyse om forebyggelse af kriminalitet, er forebyggelseschef Christina Hviid også begejstret for Foreningen FISKENs arbejde. Hun fortæller, at FISKENs arbejde giver unge et frirum og et fællesskab i hverdagen, hvor de bliver mødt af frivillige hjælpsomme voksne, som lytter til deres udfordringer og hjælper dem med at træffe gode valg. Det kan være afgørende i bestræbelserne på at afholde unge fra at blive suget ind i kriminalitet.

FRIVILLIGE ER KERNEN HOS FISKEN

De frivillige har en helt særlig rolle i FISKENs arbejde. De bygger stærke relationer med unge over madlavning og fællesspisning i værestedet og hjælper med at få og fastholde et fritidsjob. En stor gruppe af FISKENs frivillige er mentor for en ung, og hjælper med at støtte unge i at navigere i hverdagen, få uddannelse, job, komme ud af kriminalitet og alt andet der rører sig.

I udvælgelsen har Frivilligrådet lagt vægt på, at FISKEN støtter og vejleder unge på en mangfoldighed af områder, fra hjælp til at finde studiejob eller starte uddannelse, til at danne et trygt socialt fællesskab. FISKEN og dens frivillige møder de unge i øjenhøjde og med respekt, og bidrager til, at unge i en udsat position har en tryg base at finde sit fodfæste i.” Frivilligrådet, Københavns Kommune.

For FISKEN betyder de her priser rigtig meget. Det er ingen hemmelighed at som en lille NGO, er det ofte svært at få midler til at drifte projekterne. Derfor håber vi selvfølgelig at anerkendelsen, der følger med priserne, kan give FISKEN lidt medvind og opmærksomhed, så vi fortsat kan sikre at alle unge har mulighed for at få et godt og sundt ungdomsliv.

Vil du være frivillig i FISKEN, så skriv endelig til os. Du kan læse mere her: https://fisken.org/bliv-frivillig-2/