Frivillig i Værestedet

Brænder du for at gøre en forskel?

Foreningen FISKEN tilbyder unge i udsatte positioner en række tilbud, som kan styrke dem i at få et godt og sundt ungdomsliv. I FISKENS Værested, der ligger ved Enghave Plads, tilbyder vi de unge et frirum, hvor de kan møde autentiske voksne, der har lyst til at indgå i dialog og aktiviteter med dem. Vores brugere er typisk lokale Vesterbro drenge mellem 13-19 år med flerkulturelbaggrund, der bruger Værestedet som et hjem væk fra hjemmet. I Værestedet kan drengene bl.a. hygge sig med deres venner og indgå i en positiv relation med de frivillige og ansatte.

Frivillig kok: Har du en Jamie Oliver i maven, og kan du se madlavning som en pædagogisk aktivitet? Er det samtidig en fornøjelse for dig at udtænke gode menuer, lave mad og ikke mindst have fornøjelsen af at spise sammen med andre? Så kan det være, at du er vores nye frivillige ‘kok’. Som frivillig kok står du for at sammensætte en menu, lave mad sammen med de unge og slutteligt nyde din egen gode mad sammen med brugere, ansatte og frivillige i FISKEN. Antallet af spisende kan variere fra gang til gang, da det afhænger af, hvor mange af brugerne som melder sig til, du kan dog regne med at lave mad til mellem 6 og 14 personer pr. gang. Maden i FISKEN er sund og nærende, således at de unge får den rigtige energi til at klare hverdagen. Udover funktionen som kok vil du også være en naturlig del af arbejdet i værestedet og vagterne ligger mandag til torsdag fra kl. 16-20.

 

Relationsmedarbejder: Holder du af at skabe relationer til andre, indgå i nysgerrig dialog og synes du stadig, at det er sjovt at spille spil, så er du lige den vi har brug for i FISKENS Værested! I Værestedet er relationen til brugerne i fokus, hvorfor alle vores aktiviteter med drengene lægger vægt på at skabe bånd til de unge. På en typisk vagt vil du sammen med det ansatte personale sørge for at skabe gode rammer for de unge, hvad enten dagen byder på boldspil i Enghave Parken, en god snak med drengene, spille Uno eller blot sørge for, at de unge i ro og mag kan hygge sig sammen med deres venner. Vagterne i Værestedet løber fra mandag til torsdag enten fra kl. 15/16 -18 eller fra kl. 18 – 22.

DU GØR EN FORSKEL

Som frivillig gør du en kæmpe forskel! FISKEN bygger nemlig på en gensidig frivilligpræmis, hvor unge såvel som voksne kommer frivilligt i FISKEN. Dette gør en stor forskel for de unge, der typisk ikke er vant til at omgås voksne, som har lyst til at bruge deres fritid på dem – tilmed uden at få nogle penge for det! Derudover sikrer du som frivillig, at de unge får kendskab til en bred række mennesker med forskellige sociale baggrunde, nationaliteter, uddannelser, aldre, erhverv mm. Sidst med ikke mindst betyder den frivillige indsats, at Værestedet kan holde åbent om aftenen og dermed, er du med til at sikre, at de unge har et varmt og trygt sted at opholde sig i stedet for på gader og stræder.

HELT KONKRET

For at være frivillig skal du:

  • Være min. 22 år
  • Være indstillet på, at vi indhenter en børneattest på dig
  • Have mulighed for at tage en fast vagt om ugen
  • Være indstillet på at være frivillig hos os i min. et år
  • Have lysten til at arbejde med unge i udsatte positioner

I FISKEN tror vi desuden på, at det skal være sjovt og udbytterigt at være frivillig, derfor afholder vi løbende sociale og faglige arrangementer, som kan være med til at styrke fællesskabet og arbejdet i FISKEN. Vi holder bl.a. personalefest to gange om året og et obligatorisk introduktionskursus for nye frivillige, ansatte og praktikanter.

Hvis du er interesseret, så skriv en kort ansøgning til Britt på britt@fisken.org, hvor du fortæller hvilken stilling du søger, og hvorfor du kunne tænke dig at blive frivillig i FISKENS Værested.