// FISKENs Værested

Et frirum for unge

FISKENs værested er en gratis tilbud for alle unge mellem 13-19 år. I Værestedet tilbydes de unge forskellige aktiviteter som spil, træning, lektiehjælp, udflugter m.v. Her oplever de unge et trygt rum, hvor de kan indgå i forskellige aktiviteter og samtaler med henblik på at skabe forudsætninger for, at de unge kan få et sundt ungdomsliv. 
Yderligere laver unge og voksne hver dag aftensmad, som vi bagefter spiser i fællesskab. Aftensmaden er en pædagogisk aktivitet, hvor alle deltager i madlavning, borddækning og ikke mindst fællesspisningen. At sidde sammen og nyde et måltid giver unge såvel som voksne mulighed for at nyde en stille stund sammen og tale om de begivenheder, der optager dem.

Værestedets brugergruppe er primært lokale drenge med flerkulturel baggrund. Hver onsdag holder klubben dog pigeaften for piger i alderen 13-19 år. 

 

Sunde fællesskaber og en tryg hverdag

I Værestedet er relationsarbejdet i højsædet, da gode relationer er medvirkende til at give unge den ballast, der skal til for at træffe gode valg og indgå i sunde fællesskaber. For at opbygge en tillidsfuld og god relation tager vores arbejde ofte udgangspunkt i den socialpædagogiske metode "det fælles tredje". Her er omdrejningspunktet for samværet en fælles aktivitet eller mål, hvilket er med til at skabe en mere tryg og rolig relationsopbygning. Med det fælles tredje kan voksne og brugere mødes omkring en aktivitet og skabe en indgang for dialog via denne fælles oplevelse.

Vores fokus på relationer afspejler sig ligeledes i Værestedets normering. Vi sætter en ære i at være mange voksne, både ansatte og frivillige, så de unge altid har mulighed for at kunne tale med en voksen. 

Lektiehjælp og vejledning

Lektiehjælp

I Værestedet er det muligt at få hjælp til sine lektier. 
Hver mandag og torsdag tilbyder Værestedets frivillige medarbejder, Emily og Vibeke, hjælp til lektier. Både Emily og Vibeke er uddannede lærere og er derfor hajer til at lære fra sig!

Øvrige dage er det også muligt at komme i Værestedet og høre om der er en voksen, der kan hjælpe med lektier. 

Vejledning

I Værestedet hjælper vi med hvad end du har brug for. Vi tilbyder således hjælp til alt fra bestilling og aktivering af nem-id, ansøgning til uddannelsesoptag til personlige vejledninger i forbindelse med psykiske, sociale eller familiære problemer. 

Hvis du har noget, som du ønsker hjælp til, så tøv ikke med at komme ned til os. 

Middagsgæster

I Værestedet har vi hver anden måned besøg af en interessant gæst, som spiser sammen med de unge og holder oplæg om sit liv, et særligt emne m.v.

Formålet med middagsgæster er at introducere de unge for forskellige erhverv, livsstile, erfaringer m.v. Middagsgæsternes fortællinger er med til at udvide de unges horisont og vise dem forskellige måder at leve og forstå verdenen på. 
I 2017 og 2018 har Værestedet bl.a. haft besøg af en tidligere stofbruger, en medarbejder fra SKAT, en politibetjent, et tidligere bandemedlem, der fortalte om sit exit fra bandemiljøet samt De nye stemmer fra Jødisk Informationscenter, som fortalte om forskellige religioner samt verdensmesteren i bordfodbold Amalie Bremer. 

 

Har du en god ide til en middagsgæst?

Har du eller en, du kender, lyst til at være middagsgæst og begejstre og udfordre unge mennesker med din historie eller viden om et særligt emne?

Vi er altid meget interesseret i at få spændende gæster på besøg!
Kontakt derfor pædagogisk koordinator Anne-Grethe Larsen på anne-grethe@fisken.org med din ide eller spørgsmål. 

Frivillig i FISKENs værested

Brænder du for at gøre en forskel for unge i udsatte positioner? Så bliv frivillig i FISKENs værested!

I Værestedet har alle vores aktiviteter med de unge lægge vægt på at skabe en god relation. På en typisk vagt vil du sammen med det fastansatte personale sørge for at skabe gode rammer for de unge, hvad enten dagen byder på boldspil i Enghaveparken, en god snak med de unge, et spil Uno eller blot at skulle sørge for, at de unge i ro og mag kan hygge sig med deres venner.

Du gør en forskel

Som frivillig gør du en stor forskel for en masse unge mennesker! FISKEN bygger på en gensidig frivilligpræmis, hvor unge såvel som voksne kommer frivilligt i FISKEN. Det gør en stor forskel for de unge, der typisk ikke er vant til at omgås voksne, som frivilligt bruger deres tid sammen med dem. Samtidig bidrager du til, at de unge får kendskab til en bred række mennesker med forskellige køn, nationaliteter, uddannelser, aldre, erhverv mm. 

Forventninger

For at være frivillig skal du:

- Være min. 22 år

- Have lyst til at arbejde med unge i udsatte        positioner 

- Være indstillet på, at vi indhenter en                  børneattest på dig

- Have mulighed for at tage en fast vagt om        ugen

- Være indstillet på at være frivillig hos os i          min. et år

FISKEN afholder løbende sociale og faglige arrangementer for frivillige og ansatte, så vi sikrer et lærerigt, sjovt og socialt arbejdsfællesskab.