// Praktikant i FJF

Bliv praktikant i FISKENS Fritidsjobformidling

FISKENS Fritidsjobformidling ansætter universitetspraktikanter to gange om året i henholdsvis januar og august måned. Arbejdstiden er 30 timer om ugen med en ugentlig fridag. Praktikken er ulønnet og der må forventes en smule aftenarbejde.

Som praktikant er du med til at hjælpe unge med at bygge bro til det omkringliggende samfund og gøre en konkret forskel for en masse unge mennesker!

“Jeg har i løbet af mine fem måneder i FISKEN fået lov til at arbejde på en arbejdsplads, hvor jeg har haft en stemme. Der har været plads til mig – min faglighed, personlighed og holdninger. Jeg har oplevet at arbejde sammen med dygtige mennesker på en arbejdsplads, hvor tolerance, rummelighed og humor er nøgleord. Jeg har fået lov til at arbejde med unge mennesker, og har fået god viden om de udfordringer mange af FISKENS brugere har som en del af deres hverdag.” – Sofie, socialrådgiverstuderende på Metropol og praktikant forår 2015.


Dine arbejdsopgaver


Du vil i praktikperioden have til opgave at varetage og udvikle Fritidsjobformidlingens aktiviteter. Konkret bliver dine opgaver at:

  • Vejlede unge om fritidsjob samt koordinere formidlingen af fritidsjob
  • Afholde jobkurser for elever i 7. til 10. klasse i folkeskoler og på ungdomsklubber
  • Identificere og opsøge lokale virksomheder samt nye strategiske samarbejdspartnere
  • Udarbejde artikler og nyhedsbrev til FISKENs hjemmeside
  • Deltage i rekrutteringen og uddannelse af frivillige fritidsjobvejledere
  • Udvikle projekter og søge fondsmidler til Foreningen FISKENS arbejde
  • Være med til at udvikle Fritidsjobformidlingen og vores arbejdsgange, så vi sikrer, at vi altid tilbyder de unge den bedst mulige hjælp til at erhverve et fritidsjob

“Jeg har været rigtig glad for at være i praktik i FISKENS Fritidsjobformidling. Arbejdet i FISKEN er alsidigt og uforudsigeligt, og jeg har haft mange forskellige arbejdsopgaver. Jeg har fået lov til at tage et ansvar, og jeg har følt mig værdsat af personalet og af de unge. Det bedste ved praktikken har været at få de unge i job. Især når det er en ung man har haft igennem et forløb i Fritidsjobformidlingen, været med til deres jobsamtale og til sidst får et match mellem virksomhed og den unge. Det har været fantastisk at opleve de unges begejstring og opleve hvor meget det betyder for dem at få et fritidsjob. Jeg kan kun anbefale at have et praktikophold i FISKEN!” – Anne Kathrine, studerende på Socialt Arbejde ved Ålborg Universitet og praktikant efterår 2016.

Vi søger

Som praktikant skal du være struktureret og i stand til at arbejde selvstændigt. Du skal være initiativrig og kunne indgå i et lille team af engagerede medarbejdere. Du skal være god til at kommunikere både skriftligt og mundtligt og have lyst til at være med til at gøre en forskel for unge i udsatte positioner. Har du erfaring med formidling og arbejdet med marginaliserede unge er det en fordel, men vigtigst er, at du har lysten til det!

Vi tilbyder

Som praktikant bliver du del af en spændende forening i rivende udvikling. Du får indgående indblik i arbejdsgangene i en NGO, og du får mulighed for at få stor indflydelse på det daglige arbejde. Samtidig vil arbejdet med unge i udsatte positioner give stærke relationelle og sociale kompetencer. Derudover vil du som praktikant få:

  • En 30 timers arbejdsuge, hvor du har en ugentlig fridag
  • Fri i skolernes ferier og en uges læsefri
  • Fast praktikvejledning

“Min praktikperiode i FISKENs Fritidsjobformidling har været utrolig lærerig og spændende. Det har været fedt at omsætte nogle af de kompetencer og den viden, jeg har opnået igennem studiet, til praksis. Det bedste er dog alle de søde unge mennesker, jeg har mødt og fået lov til at hjælpe godt ud på arbejdsmarkedet. For mig har det været den perfekte kombination af at få praktisk erfaring på en spændende arbejdsplads, men samtidig gøre en forskel for en masse unge mennesker.” – Joseffine, studerende på Tværkulturelle Studier ved Københavns Universitet og praktikant efterår 2016

Det praktiske

Din daglige arbejdsplads er Foreningen FISKEN på Vesterbro. Vi er en mindre arbejdsplads med overvejende yngre ansatte og en uformel tone. Vi lægger vægt på et godt arbejdsfællesskab, og vi er altid åbne overfor gode ideer og nye input, hvorfor du har mulighed for at få stor indflydelse på dit daglige arbejde.

Hvis du er interesseret, så send en mail med ansøgning og CV mærket “Praktikant” til projektkoordinator Maja Thorsteinsson på e-mail: maja@fisken.org. Vi søger praktikanter til både forår- og efterårssemestrene.

Vi glæder os til at høre fra dig!

“Forløbet som praktikant i FISKENS Fritidsjobformidling, har været både interessant og lærerigt. Det har givet meget mening for mig i min hverdag og i forhold til mit studie, hvor jeg savnede kontakt med virkeligheden og erfaring med arbejdslivet. Jeg synes, jeg har fået indblik i en masse nyt omkring ledelse af en forening og et værested, mens jeg føler at min egen indsats har været med til at gøre en forskel for de unge, som jeg har været i kontakt med og den opgave som Fritidsjobformidlingen fortsætter med at løfte.” – Anne Katrine, studerende på Fransk ved Københavns Universitet, i praktik i foråret 2014